Tomasz „Lipa” Lipnicki zagra 10 lutego w Spichlerzu

Miejsce: Spichlerz Polskiego Rocka
Data: 10.02.2018 r.
Godzina: 20:00
Bilety: 25 zł w przedsprzedaży / 30 zł w dniu koncertu (można dokonać rezerwacji telefonicznie pod nr 698 166 598 lub mailowo pod adresem: spichlerzpolskiegorocka@gmail.com)
Wydarzenie na fb: Tomasz Lipnicki – koncert w SPR

26112493_856286377864665_8256635198595461415_n

Szczegółowe informacje:

Jeśli ktoś z Was jakimś cudem nie wiem, kim jest Tomasz Lipa Lipnicki to …
===========================================
TOMASZ „LIPA” LIPNICKI (facebook.com/Lipasolo)
===========================================
Polski muzyk, kompozytor, wokalista i autor tekstów, gitarzysta. Członek Akademii Fonograficznej ZPAV Trzykrotny laureat nagrody polskiego przemysłu fonograficznego Fryderyka. Tomasz Lipnicki znany jest przede wszystkim z występów w grupie muzycznej Illusion w której występował z przerwami w latach 1992-2012. W zespole pełnił funkcję lidera, wokalisty, autora tekstów i głównego kompozytora. W 2000 roku utworzył solowy projekt pod nazwą Lipali, przekształcony w latach późniejszych w zespół. Przez krótki okres był także członkiem Acid Drinkers. Wcześniej grał w zespołach She i Skawalker.
Dyskografia z Illusion
————————–
Illusion (1993)
Illusion 2 (1994)
Illusion 3 (1995)
Illusion 4 Bolilol Tour (1996)
Illusion 6 (1998)
The Best Of Illusion (2011)
Live (2012)
Opowieści (2014)
Anhedonia (premiera w 2018)
Dyskografia z Lipali
————————–
Pi (2004)
Bloo (2007)
Trio (2009)
Akustyk Live (2011)
3850 (2012)
Fasady (2015)
Album Solowy
————————–
Li-Pa-Li (2000)
Dyskografia z She
————————–
She – Miejsce którego wszyscy szukamy… (1989)
She – Big City Lights (1990)
Dyskografia z Acid Drinkers
————————–————
Rock Is Not Enough (2004)
Oprócz tego Tomek wystąpił gościnie m.in na płytach:
Flapjack – Ruthless Kick (1994)
Liroy – L (1997)
Voo Voo – Flota zjednoczonych sił (1997)
Grzegorz Skawiński – Ostatnia misja (2000)
Liroy – Bestseller (2001)
Martyna Jakubowicz – Te 30. urodziny (2008)
oraz wielu innych znanych i cenionych polskich artystów…